Spara smart!

Spara smart!

Låt dina pengar växa med ett fasträntekonto. Har du pengar på din gamla bank utan ränta? Gör ett smartare val och spara med bra ränta hos Bigbank!
  • Upp till 4,10% ränta
  • Statlig insättningsgaranti
  • Fast ränta
kr
10 000 kr1 000 000 kr
månader
6 månader36 månader
Uppskattad ränteintäkt0 kr0% Ränta
Bigbanks räntor för fastränteplacering sparkonto

Senast uppdaterad 2024-06-17 Bigbanks räntor för fastränteplacering sparkonto

PeriodRänta / Effektiv ränta
6 mån4,10% / 4,14%
1 år4,00% / 4,00%
2 år3,60% / 3,54%
3 år3,50% / 3,38%

Funderar du på att spara pengar ska du titta närmare på Bigbanks fasträntekonto med bra ränta Spara med bra fast ränta hos Bigbank

Insättningsgaranti
Dina pengar är skyddade av insättningsgaranti. Estlands Säkerhetsfond garanterar ditt insatta kapital och upplupna räntor hos Bigbank upp till 100 000 Euro.
God avkastning
Räntan på ditt insatta kapital är fast och är inte beroende av händelserna på finansmarknaden. Du slipper följa med vad som händer med räntans utveckling eller börskurserna.
Förlängningsbonus
Väljer du att förlänga din fastränteplacering hos oss, får du automatiskt en sparbonus som gör sparräntan 0,1 procentenheter högre än den aktuella räntan.

Om Bigbanks sparkonto

Om Bigbanks fastränteplacering

Fastränteplacering är en tidsbunden ränteplacering där du på ett tryggt och enkelt sätt kan få dina pengar att växa. En fastränteplacering passar dig som vill spara under en förutbestämd tidsperiod då det inte är möjligt att ta ut pengarna under spartiden eller sätta in ytterligare pengar.

Insättningsgaranti

Dina pengar är skyddade av insättningsgaranti. Estlands Säkerhetsfond garanterar ditt insatta kapital och upplupna räntor hos Bigbank upp till 100 000 euro. Läs mer om Garantifonden och garantisystemet här.

Trygghet och god avkastning

Räntan på ditt insatta kapital är fast och är inte beroende av händelserna på finansmarknaden. Du slipper följa med vad som händer med räntans utveckling eller börskurserna.

Beräkning av effektiv ränta

Effektiv ränta är ett vanligt sätt att beräkna räntan på fasträntekonton för att få jämförbarhet mellan olika typer av sparkonton: konton där räntan kapitaliseras årligen och konton där räntan kapitaliseras vid löptidens slut. Den effektiva räntan motsvarar den räntesats som krävs för att ge samma avkastning om räntan årligen kapitaliserats, med sk ränta-på-ränta-effekt.

 

Mer om insättningsgarantin

Mer om våra sparräntor

Mobile frame image
Ansökan
Undertecknande av avtal
Välkommen till Bigbank
50 000 kr
250 000 kr
500 000 kr
Undertecknande av avtal
Överföring av sparbeloppet
Överföring
Fortsätt

Från ansökan till sparande steg för steg Så börjar du spara

1
Ansökan
Du ansöker enklast här på hemsidan. Det är kostnadsfritt och du binder dig inte till något. Du kan bara ansöka som privatperson. Du måste ha en registrerad folkbokföringsadress i Sverige och vara över 18 år.
2
Undertecknande av avtal
Vi kommer att skicka ett mail till dig med instruktioner för hur du kan logga in och signera ditt avtal digitalt.
3
Överföring av sparbeloppet
Du gör din insättning till Bigbanks bankgiro 831-9980 samt skriver ditt referensnummer i meddelandefältet. Bigbanks bankgiro samt ditt referensnummer finner du i ditt avtal.
4
Fastränteplacering börjar gälla
Fastränteplaceringen påbörjas när avtalet är signerat samt när det placerade beloppet är mottaget på bankens konto.